Vakantietip kortbij: ga eens naar Engeland!

Cornwall

Als ik aan Engeland denk, denk ik vaak alleen aan Londen. Een superleuke stad waar mijn man en ik jaren geleden eens net voor Kerst zijn geweest. Maar wist je dat Engeland naast Londen nog veel meer moois te bieden heeft? Er zijn zoveel mogelijkheden om een goedkope vakantie in Engeland te beleven. Je kunt bijvoorbeeld ook naar Engeland met de auto, waardoor je super gemakkelijk naar verschillende stadjes kunt gaan. De regio Cornwall ligt in Zuid-Engeland.

Cornwall, de Engelse Riviera

Wie denkt dat je voor een subtropisch klimaat ver moet rijden of uren moet vliegen heeft het mis. Het is namelijk dichterbij dan je denkt. Er zijn zoveel mogelijkheden om een goedkope vakantie in Engeland te beleven. De regio Cornwall ligt in Zuid-Engeland. Hier vindt je een mooie helderblauwe zee, brede zandstranden en palmbomen. De regio beschikt over mooie gezellige plaatsjes waar je goed kunt vertoeven. Een completer plaatje van tropisch genieten krijg je niet!

Cornwall, bron: DFDS Seaways

St. Ives

Iets verder weg ligt in de regio Cornwall ligt St. Ives. Hiervoor ben je wel een paar uurtjes onderweg (vanuit Dover is het ongeveer 7,5 uur rijden), maar joh…wat is het mooi! Het liefst zou ik vandaag in de auto stappen en vertrekken.


Brighton

Brighton ken je wellicht al wel. Deze stad staat bekend om zijn gezellige pier met kermis. Telkens als ik hier iets over lees of zie op televisie denk ik…daar wil ik nog graag wel eens heen! Deze bestemming ga ik dan ook zeker toevoegen aan mijn travel wishlist! Naast de pier heeft Brighton een groot breed zandstrand, waar het in de zomer vrij druk is, en een gezellige boulevard. Je moet er zeker Fish & chips gegeten hebben en ben je op zoek naar een toetje, ga dan naar Choccywoccydoodah! De stad beschikt over verschillende shop areas, dus voor de fashionista’s onder ons is het ook zeer geschikt. Vanuit Dover rijdt je in ongeveer 3 uurtjes naar Brighton. Oja…bezoek ook zeker de Seven Sisters Cliffs. Dit zijn zeven tegen elkaar aanstaande krijtrotsen, een van de mooiste plekken van de Engelse kust.

Bron: DFDS Seaways

Southhampton

Southhampton is met name bekend als vertrekpunt van de Titanic. Vanuit hier vertrok het schip voor zijn eerste reis naar New York. De stad is echter meer dan deze herinnering, want je kunt er lekker cultuursnuiver, shoppen en eten en drinken. Vanuit Southhampton rijdt je overigens in een uurtje naar de bekende Stonehenge, dus zeker doen als je er bent! Vanuit Dover is het nog een drie uurtjes rijden naar Southhampton en dat maakt het dan ook weer lekker dichtbij.


Kynance Cove 

Een van de beste en mooiste stranden van Zuid-Engeland is Kynance Cove. Hier combineert zich strand met prachtige rotsen en andere natuur, zodat je echt je rust vindt. Je moet er geen hoge verwachtingen bij hebben van toerisme, want dat valt reuze mee. Zo is er geen boulevard of strandtentje, maar heb je echt rust! Wel is het vanuit Dover ver rijden. Je doet er namelijk 8,5 uur over. Uiteraard is het zeker de moeite waard!

Nu vraag je je misschien af hoe je in al deze plaatsen komt met de auto. Je kunt er natuurlijk eentje in Engeland huren, maar je kunt ook lekker met je eigen auto erheen gaan. Met DFDS Seaways maak je makkelijk de overtocht naar Dover. Als vertrekplaats kun je kiezen tussen Duinkerken (België) en Calais (Frankrijk). De overtocht duurt niet lang, binnen twee uur ben je in Engeland! Met dagelijks vertrek en keuze tussen 54 overtochten kun je je reisschema helemaal zelf plannen, dus superhandig!

Ben jij al eens in Engeland geweest?

– samenwerking –

2 gedachten aan “Vakantietip kortbij: ga eens naar Engeland!”

  1. Oh mijn god! Mijn Engeland! Ha ha, ik zou er t liefst willen wonen! Wij gaan meerdere keren per jaar, en voor drie weken geleden lieten wij daar nog, bovenop bij de eerste foto! En naar Brighton gaan weer ook iedere x! Geweldig land!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten