Vechtsport voor vrouwen

vechtsport

Het is gelukkig al lang niet meer zo dat als je aan vechtsport denkt je alleen maar aan mannen denkt. Vechtsport is ook heel goed voor vrouwen, want het is bijzonder effectief. Niet alleen voor je spieren en kracht, maar ook voor je uithoudingsvermogen. Ga je een vechtsport beoefenen of doe je dit al? Dan heb je ook bijpassende accessoires en kleding nodig!

Ook speciaal voor vrouwen is er genoeg sportkleding verkrijgbaar voor vechtsporten. Of je nu van kickboksen houdt of meer bent van judo of misschien wel van crossfit, bij Aiki-Budo is alles te krijgen wat je nodig hebt. Zo kun je thuis lekker verder sporten.

Wat ik bijvoorbeeld heel fijn vind, al doe ik niet aan vechtsport, is een balance ball. Met name tijdens mijn revalidatietraject was dit de tool voor mij. Het hielp me balans te houden en zo mijn core stevig en sterk te krijgen. Als je het zo ziet onderschat je het echt, maar het is ontzettend effectief. Op zo’n bal kun je overigens ook allerlei oefeningen doen. Ze begon ik eerst met er stevig op staan en erna met squats. Bouw het steeds wat op en je merkt dat er ontzettend veel mogelijk is.

Een overall tool is een bokszak. Je kunt dit voor meerdere vechtsporten gebruiken. Hang hem ergens op zolder waar hij niet meteen in de weg hangt en laat je erop los. Zo kun je thuis even je energie kwijt en oefenen met je vechtsport skills. Een bokszak kopen is dus zeker een goed idee!

Vechtsport voor vrouwen is helemaal hip en er is ontzettend veel keuze in het soort vechtsport. Kijk wel goed naar wat bij je past, want het ene is net wat heftigere dan het andere. Weet je het niet? Probeer dan eens wat verschillende vechtsporten uit. Vaak heb je vrijblijvende proeflessen. Misschien ontdek je wel iets geheel nieuws?

Doe jij aan vechtsport?

– samenwerking –

Eén gedachte over “Vechtsport voor vrouwen”

  1. Ik vind het alleen ok als er geen tegenstander is dus idd met een bokbal of iets. Met tegenstander vind ik het niet ok mensen lopen letsel op en om dat moedwillig aan een ander toe te brengen vind ik not done. Er is al ellende genoeg op de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten