Verhuizen met een kleintje? Houd hier allemaal rekening mee

verhuistips

Verhuizen met een kleintje is voor velen een nachtmerrie. Je bent namelijk ontzettend druk met het regelen van je verhuizing terwijl er om je heen steeds je zoon of dochter loopt. Je zoon of dochter loopt in de verhuistijd ook meer in de weg dan dat hij of zij je kan helpen. Dit komt natuurlijk simpelweg door het feit dat jouw zoon of dochter geen idee heeft van wat er te wachten staat. Wanneer je dus moet verhuizen met een kleintje, is het zeker aan te raden om een verhuisservice te regelen, bekijk Student Verhuis Service bijvoorbeeld. Een verhuisservice helpt jou namelijk met de verhuizing. Ben je dus bijvoorbeeld op zoek naar een verhuizer in Rotterdam? Zoek dan op internet naar aanbieders voor verhuis service.

Je kind een paar dagen het huis uit sturen

Hieronder kun je verschillende tips lezen voor een verhuizing met kleine kinderen. Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk waardoor het handig is om een aantal tips te weten. Ten eerste kun je er natuurlijk voor kiezen om jouw kindje een weekje bij iemand anders te laten logeren. Zo kun je bijvoorbeeld je ouders vragen als oppas. Hierdoor heb je sowieso geen last van je kind en profiteert je kind van een rustige, stabiele omgeving op dat moment. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Zo vinden veel verhuizingen op de meest random data plaats, waardoor niet iedereen zit te wachten op een extra kind in huis voor een aantal dagen. Wilt er niemand een paar dagen op je kind passen? En heb je niet zoveel tijd? Volg dan de volgende tips op.

Tips voor een verhuizing met je kind

Het is belangrijk dat je tijdens de verhuizing tegen je kind blijft praten over de verdere ontwikkelingen. Leg bijvoorbeeld uit dat je nu dozen aan het inpakken bent zodat je morgen deze spullen in het nieuwe huis kunt leggen. Hoewel je kind misschien nog niet zo oud is om het volledig te begrijpen, werkt het vaak genoeg als nog. Je kunt hem daarnaast ook geruststellen. Niet ieder kind vindt een verhuizing namelijk even leuk. In sommige gevallen hebben kinderen namelijk heimwee naar hun oude huis. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren al duidelijk maakt dat je ervoor gaat zorgen dat jullie nieuwe huis nét zo gezellig en leuk wordt als jullie oude huis.

Pak de belangrijkste spullen als laatste in 

Daarnaast is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je de belangrijkste spullen voor je kind als laatste inpakt. Een baby of een peuter is namelijk enorm gehecht aan zijn vertrouwde omgeving. Wanneer zijn speentje, knuffel of dekentje opeens van hem ontnomen wordt, zul je als snel genoeg merken dat hij of zij hier niet tevreden over is. Het is daarom belangrijk dat je dit soort spullen als laatste inpak. Desnoods doe je dit een paar minuten voordat de verhuisservice op de stoep staat. Het is namelijk voor jou zelf ook een fijnere situatie. Je kind zal zich namelijk beter op z’n gemak voelen waardoor jij minder last hebt van een huilende peuter of baby bijvoorbeeld.

Eén gedachte over “Verhuizen met een kleintje? Houd hier allemaal rekening mee”

  1. Bedankt voor de tips voor verhuizen met kleine kinderen. Wij gaan binnenkort verhuizen naar een groter huis met onze kids. We zijn van plan om een particulier verhuisbedrijf in te schakelen, om onszelf minder stress te geven. Daarnaast vind ik het een slimme tip om de spullen van de kinderen pas op het allerlaatste moment in te pakken, zo houden ze hun vertrouwde spulletjes zo lang mogelijk om zich heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten