Waar kan een vrouw niet zonder in haar auto?

auto

Tja…vrouwen en auto’s is vaak een combinatie waar niet al te positief over wordt gepraat. Zo zouden wij vrouwen niet goed kunnen rijden en al helemaal niet goed kunnen inparkeren. Toch rijden er, gelukkig, heel veel vrouwen rond. Vrouwen hebben over het algemeen andere spullen in hun auto dan mannen (thank god!). Wat dat zoal is?

Vrouwen en auto’s

Ik ga uiteraard niet voor alle vrouwen spreken, maar enkel voor mezelf. Inparkeren kan ik bijvoorbeeld niet goed. ‘Vroeger’ wel overigens, maar tegenwoordig is het een echte ramp. Autorijden daarentegen kan ik, vind ikzelf, heel goed. Ik ben soms een echte Verstappen op de autoweg met strakke manoeuvres 😉 .

1. Navigatie

Nu ga ik het vandaag hebben over wat vrouwen zo al in hun auto hebben en waar wij vrouwen echt niet zonder kunnen in onze auto’s. Als ik naar mezelf kijk staat op nummer één toch wel navigatie! Ook al is mijn natuurlijke gevoel voor navigatie vrij goed (ik verdwaal zelden), toch is het fijn om in bepaalde omstandigheden een navigatie in je auto te hebben. Sommige auto’s hebben dit ingebouwd (lekker luxe), anderen hebben een apart navigatiesysteem nodig. Mijn auto is een oudje en dus heb ik standaard een navigatiesysteem in de auto liggen. Heel handig als ik wel eens naar Amsterdam moet rijden en in alle drukte niet direct weet waar ik heen moet.


2. Food!

Ik kan serieus echt niet zonder eten. Het is heel erg, maar het liefst eet ik de hele dag door. In de auto eet ik eigenlijk zelden, ook niet tijdens een lange rit. Toch moet ik altijd wat bij me hebben, want soms krijg ik opeens enorme trek en als ik dan niets eet word ik wat licht in mijn hoofd. Vaak is dat iets in de vorm van een notenreep ofzo. Wel weer verantwoord dus 😉


3. Muziek

Je ziet het soms in de tv-commercials: vrouwen die meeblèren op de muziek. Ik was vroeger ook echt zo. Jaren geleden werkte ik nog 75 km. verderop en had ik dus meermaals in de week een leuk ritje voor de boeg. De muziek ging dan lekker hard aan en zingen maar. Tegenwoordig met de kindjes is dat een ander verhaal. Ik doe het wel nog eens, maar word dan meestal door mijn dochter op de spreekwoordelijke vingers getikt. Binnenkort is er trouwens weer Sky Radio Christmas en dan wordt het meezingen all over!


4. Autogeurtje

Lekkere geurtjes, ik houd ervan! Niet alleen in de vorm van parfums voor mezelf, maar ook voor in huis zoals een geurkaars en voor in de auto in een autogeurtje. Ik houd overigens niet zo van die cheap ass kerstboompjes aan de spiegel, liever ga ik voor een Rituals autogeurtje. Die hebben van die mooie houten rechthoekjes met in het zilver Rituals erop. Geeft je auto toch weer wat extra’s.


5. Autostoeltjes

Niet enkel vrouwen hebben dit in hun auto natuurlijk, maar de meeste met kindjes wel. Zo heb ik alleen in mijn auto voor zowel Benthe als Brody een autostoel en mijn man niet. Hebben we zijn auto nodig, dan zetten we de stoeltjes om. We vonden het zonde om er veel geld aan uit te geven als het toch niet gebruikt wordt. Wel hebben we echt hele goede stoeltjes voor de kids. De nieuwste aanwinst voor Brody is een stoeltje van Cybex, supermooi en veilig!

Over veiligheid gesproken, wist je dat het hebben van een goede autoverzekering ook erg belangrijk is? Ik neem aan van wel, maar er zijn altijd mensen die het belang ervan niet zo goed in zien. Ga hierbij niet enkel voor goedkoop, maar bekijk ook zeker even de voorwaarden en je verzekerde dekking. De autoverzekering van Diks is bijvoorbeeld fijn. Je kunt er snel je premie berekenen, eventueel aanvullende dekkingen kiezen en de verzekering afsluiten. Ze bieden een directe dekking 24/7, hulp bij schade en zijn ook nog eens onafhankelijk.

Wat heb jij altijd bij je in de auto?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten