Wat doe jij op een koude winterdag?

Winterdag

In de zomer worden er tal van activiteiten georganiseerd. Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken en we gaan er dan ook graag op uit. Bezoek een evenement, ga naar het strand of het park, organiseer een barbecue of huur een waterfiets. Met zo’n lijst hoef je je zeker niet te vervelen in de zomer. Tijdens de winterse dagen is het iets lastiger om bezigheden te verzinnen. Toch zijn er ook onder het vriespunt genoeg dingen te organiseren. Trek je winterjas aan, doe je gebreide sjaal om, doe die lekkere warme muts op en verlaat het huis. Er zijn genoeg mooie dingen te zien en te beleven in de natuur. Blijf je toch liever thuis met een kop warme chocolademelk? Ook dan hoef je je niet te vervelen.

Ga erop uit

Waarschijnlijk trek je je in de winter sneller terug rondom de kachel. Je gaat minder snel naar buiten en dat is jammer. Juist in de winter is het bijzonder om de natuur in te gaan. Denk bijvoorbeeld aan dierensporen zoeken in de sneeuw, schaatsen of kies de leukste winterse wandelroutes. Ga je naar het bos dan is de kans groot dat je eekhoorntjes spot en je ze door het bos ziet vliegen. En wat dacht je van een sneeuwpop maken of een sneeuwballengevecht organiseren als het gesneeuwd heeft? Zo zie je maar weer, in de winter hoef jij je buiten niet te vervelen.

Ook voor je weerstand is het goed om erop uit te gaan en voldoende zonlicht mee te pakken. Vitamine D, ook wel de zonnevitamine genoemd, wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt. Vitamine D is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Tevens speelt de
vitamine ook een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Maak het binnen gezellig

De verwarming of de open haard aan, op de bank met een dekentje en een kop thee of warme chocolademelk in onze handen. Laat mokken bedrukken en kies voor een unieke tekst. Dit maakt het drinken van chocolademelk net even wat leuker. Zet je favoriete film op, houd een filmmarathon of lees een goed boek. Nodig vrienden of familie uit (maximaal 2 personen!) en ga gezellig spelletjes spelen. En wat dacht je van het idee om uit eten te gaan in eigen huis? Kleed de eettafel sfeervol aan en zet er kaarsen op. Ga uitgebreid koken of kies ervoor om de horeca te steunen en bestel jouw favoriete gerecht. Ook servies kan je bedrukken om zo de avond een persoonlijk tintje te
geven.

In de winter is er dus genoeg te beleven. Of je nu naar buiten gaat of lekker warm binnen blijft; met deze ideeën vermaak jij je vast in de winter.

Wat doe jij graag in de winter?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten