Wat geef je een zesjarige cadeau (weggever: Donald Duck!)?

cadeau

Over twee maanden wordt onze dochter alweer zes jaar. Zes jaar!! Wat vliegt de tijd zeg. Hopelijk kunnen we tegen die tijd een leuk feestje vieren, want Brody zijn verjaardag afgelopen maart was enkel met het gezin een feestje. Nu we nog even de tijd hebben ben ik af en toe al aan het kijken welke cadeautjes leuk zouden zijn om aan Benthe te geven. Vandaag laat ik je enkele leuke dingen zien voor een zesjarige.

Skeelers

Benthe is midden in de zomer jarig en dan is het extra leuk om buitenspeelgoed te geven. Ze wilt al een tijdje graag skeelers hebben, maar telkens zeggen we dat ze ze beter voor haar verjaardag kan vragen. Ze krijgen al regelmatig wat tussendoor en we willen de kinderen ook niet teveel verwennen. Zelf krijg ik het al wat benauwd bij het idee van skeelers, maar gelukkig hebben we knie-, elleboog- en polsbeschermers. Die skeelers zullen er dus zeker wel komen.

Donald Duck

Ook heel erg leuk is een boekje van Donald Duck. Vroeger als kind had ik hier een abonnement op, maar tegenwoordig heb je ook veel soorten leuke losse boekjes van deze stripheld. Benthe gaat na de zomervakantie naar groep 3, dus leert dan zelf lezen. Het is dus leuk en leerzaam tegelijk en juist die combinatie vind ik erg fijn als het om speelgoed gaat. Leuk om erbij te geven is een mok. Je kunt een mok bedrukken met Donald Duck en dat samen met een tijdschrift geven.

Turnmat

Al 1,5 jaar gaat Benthe elke week turnen. Het is echt iets voor haar, want bewegen vindt ze leuk. Ook kan ze hier goed haar energie mee kwijt en dat is echt nodig. Omdat ze ook thuis best beweeglijk is vind ik een turnmat erg leuk om te geven. Je kunt ze namelijk makkelijk uitvouwen en ook opbergen. Hier kan ze haar turnkunsten op oefenen zonder zich te bezeren.

Squla

Al een hele tijd denk ik na over Squla. Toen Benthe begon met school zat ik ook al met deze kwestie, maar uiteindelijk besloten we het nog niet te doen. Het is namelijk vrij prijzig en Benthe is iemand die kort iets leuk vindt en het erna niet meer interessant vindt en links laat liggen. Nu ze naar groep 3 gaat is het natuurlijk een ander verhaal, want ze kan er nu nog meer mee leren. Ook merk ik aan haar dat ze de schoolwerkjes wat saai vindt, omdat ze het al kent. Squla daagt haar dus meer uit en dus zou het een leuk en leerzaam verjaardagscadeau zijn.

Bureau

Tot slot, iets dat ze sowieso van ons krijgt, is een bureau met een leuke stoel. In groep drie zal ze natuurlijk nog niet veel huiswerk krijgen, maar Benthe vindt het fijn als ze zich soms kan terugtrekken op haar kamer. Nu heeft ze niets om aan te zitten en kan ze er weinig doen dan alleen wat spelen. Omdat ze niet zo’n speelvogel is en meer van het leren is krijgt ze van ons een leuk kinderbureau met een stoeltje. Hier kan ze dan ook met haar Lego Friends spelen. We moeten daarvoor wel nog wat schuiven op haar kamertje, maar dat komt vast en zeker goed.

Heb jij nog een leuke cadeautip voor een meisje van 6?

– samenwerking –

2 gedachten aan “Wat geef je een zesjarige cadeau (weggever: Donald Duck!)?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten