Wat is Diamond Painting + tips

Diamond Painting

Ken jij Diamond Painting al? Met name sinds Corona er is lijkt dit echt een ware trend te zijn geworden. Mocht je nu helemaal geen idee hebben waar ik het over heb, lees dan zeker even verder. Vandaag leg ik je uit wat Diamond Painting is, geef ik wat praktische tips voor jouw project en wat leuke voorbeelden om creatief mee te zijn! Let op: het werkt verslavend! 😉

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is een hele creatieve manier van het maken van een schilderij/afbeelding/portret. Je bestelt een zelfklevend canvasdoek met allerlei verschillende kleuren steentjes, oftewel diamantjes. Door middel van kleurcodes breng je stukje voor stukje de diamandjes aan op het canvasdoek en na heel veel uren werk heb je jouw kunstwerk af: een canvas met een afbeelding, geheel gemaakt met diamantjes! Diamond Painting als hobby is helemaal hip!

Verslavend

Zoals ik in de intro al aangaf werkt Diamond Painting verslavend. Niks mis mee, gelukkig is het een gezonde verslaving 😉 Ook al ben je niet zo heel creatief, hiermee kun je altijd werken en lekker rustig bezig zijn. Met name nu we nog steeds zoveel thuis zitten is het een heerlijk tijdverdrijf en een fijne manier om te ontspannen.

Diamond Painting tips

Voor elke hobby geldt: er zijn tips hoe je het het beste kunt aanpakken en wat je juist beter niet kunt doen. Voor deze te leuke hobby raad ik je aan: begin klein. Het zelfklevende canvas heeft namelijk een vel over de bovenkant zoals bij een sticker. Haal dit vel er niet meteen helemaal van af, maar doe het met hele kleine stukjes. Zo kun je stukje voor stukje jouw canvas maken.

Verwacht ook niet dat je je canvas binnen een avondje af hebt, want geloof mij…er gaat uren werk in zitten. Het maakt daarbij niet uit of je een vrij ‘simpel’ canvas hebt gekozen of een wat moeilijkere. Je moet namelijk altijd evenveel steentjes plakken.

Ga je beginnen? In een pakket zit meestal alles wat je nodig hebt: een zelfklevend canvas, pennetje om de steentjes mee op te pakken, wax voor het pennetje, diamandjes en een schudbakje. Zorg zelf voor goed licht en eventueel een donkere placemat. Op die manier kun je de steentjes die ernaast vallen goed zien liggen en blijf je overzicht houden.

Mocht je genoeg hebben van een canvas, dan kun je ook voor andere items kiezen. Deze leuke hobby is namelijk op veel items toepasbaar. Denk bijvoorbeeld aan een leuk pennenbakje, een sleutelhanger of een nachtlampje. Hou je zelf niet zo van die glitterdiamantjes, dan kun je bijvoorbeeld altijd wel leuks voor je dochter maken. Succes verzekerd!

Uniek project

Heb je al eens geoefend met Diamond Painting en ben je toe aan een next level project? Laat dan een op maat gemaakte painting maken met je eigen foto. Dat maakt jouw canvas uniek en heel persoonlijk!

Doe jij aan Diamond Painting?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten