Weekendje Roompot Resort Arcen

Roompot Arcen

Afgelopen weekend mochten we weer een weekendje gaan vertoeven bij Roompot. Dit keer kozen we ervoor om dicht bij huis te blijven en gingen we naar Resort Arcen. Dit park is niet helemaal zoals we dat van eerdere Roompot parken gewend waren, maar dat maakt het niet minder leuk. Wat er anders was, wat er allemaal op het park te doen was en hoe we het gehad hebben lees je hier!

Roompot Resort Arcen

Als ik aan Roompot denk, dan denk ik aan zand, lekker weer en genieten. Logisch natuurlijk, want veel Roompot parken liggen in Zeeland en/of aan de kust. Wist je dat er ook door heel het land genoeg Roompot parken liggen? Omdat wij het deze maand erg druk hadden met allerlei afspraken, vakanties etc. kozen we ervoor om lekker dicht bij huis te blijven. Wij wonen namelijk in een klein dorpje net beneden Venlo en Resort Arcen ligt daar 25 minuutjes rijden vandaan. Helemaal goed te doen dus! Het park is al wat ouder en sommige dingen zijn niet helemaal superhip meer, maar alles ziet er wel nog goed uit. De opzet van het park is gezellig met straatjes en hofjes.

Faciliteiten Roompot Resort Arcen

Wanneer wij met Roompot weg mogen gaan kiezen we altijd voor een park met lekker veel faciliteiten van de kindjes. Ze zijn nog klein (5 en 8 jaar) en dus willen we dat zij het er naar hun zin hebben door lekker te kunnen spelen etc. Verrassend genoeg is er in Resort Arcen heel veel voor kindjes te doen! Zo is er een kleine kinderboerderij met kippen en geitjes, is er een kids club met leuke activiteiten met spelletjes, knutselen en meer, is er een mini disco met Koos Konijn en een binnenspeeltuin. Ook kun je er lekker binnen zwemmen (in het zwembad staat een speeltoestel dus leuk voor de kids. Het is wel erg rumoerig), buiten minigolfen en staat er een groot speeltoestel buiten. Voor kinderen kun je skelters huren, maar je kunt er ook met het gezin lekker op uit en een (elektrische) fiets huren (eventueel met kinderzitje). Ook is er nog een kleine gamehal. Heel fijn vind ik dat er meerdere eetgelegenheden zijn. Wij gaan in een weekend minstens één keer uiteten wanneer we weg zijn en dan is keuze best fijn. In Resort Arcen is er een gezellig restaurant, een pizzeria en een snackbar. Mocht je in je accommodatie willen eten kan dat ook, want er ligt een supermarkt op het park. Buiten is er een fijn terras waar je bij goed weer ook gezellig zit. Ook leuk voor de zomer: er ligt midden op het park een natuurbad met strandje en speeltuintje!

Onze accommodatie: Wellness Villa

De accommodatie die wij kregen was een vierpersoons Wellness Villa. Super natuurlijk, want tijdens ons weekendje weg regende het geregeld. Tussen de buien door konden we lekker naar buiten, maar binnen vertoeven was dus ook prima. In de Wellness Villa zit een lekker bad, maar ook een douche met Sunshower. Dit laatste vond ik echt heerlijk!! Ook is de villa voorzien van een fijne sauna en staat er in de tuin een jacuzzi. Uiteraard zijn we daar met z’n vieren in geweest en hebben we totdat het donker werd erin gezeten. Ook al was het buiten was fris, de jacuzzi is natuurlijk heerlijk warm!! Ook krijg je voor de hele huurtijd een golfkarretje ter beschikking. Heel fijn, want wij lagen wat verderop op het park en wanneer het dan regent ben je zo bij het zwembad bijvoorbeeld. Daarnaast vonden de kids dit natuurlijk geweldig en hebben we ook af en toe gewoon een rondje voor de fun gereden. Verder bestaat de villa uit twee slaapkamers en is alles best ruim opgezet. Die ruimte vind ik fijn, want je hebt altijd wat spullen die je kwijt moet en je wilt ook overal goed kunnen lopen. Het enige dat ik wat miste is wat aankleding. Zo was er geen decoratie op bijvoorbeeld het dressoir, dat had het net wat gezelliger gemaakt. Natuurlijk is dat niet het belangrijkste en hebben we het wel lekker gehad dit weekend!

Wat hebben we gedaan?

Vrijdag na school zijn we op ons gemakje erheen gereden. We kregen de sleutel en zijn eerst het huis gaan verkennen. De kids keken wat tv op de bank en wij deden nog wat laatste boodschappen, want deze avond gingen we gourmetten. Dit is ook altijd iets wat we graag tijdens een weekendje weg doen. Het geeft net wat meer quality time en tijdens deze dagen heb je er ook lekker de tijd voor. We hebben het weekend nog gezwommen, zowel binnen als buiten gespeeld, Koos ontmoet, meegedanst met de minidisco en lekker pizza gegeten bij het restaurant. Natuurlijk reden we rondjes met de golfkar, hebben we ook sportief een rondje gewandeld ( 😉 ) en dronken erna warme chocomel met slagroom en marshmallows en genoten we van de jacuzzi. We zijn de sauna in geweest en ik heb de Sunshower fijn getest (TOP!). Al met al kan ik dus zeggen dat het een geslaagd weekendje was!

Mocht je nu nieuwsgierig zijn en ook een weekendje (of langer) willen vertoeven bij Roompot Resort Arcen? Neem dan eens een kijkje op Resort-arcen.nl en boek jouw verblijf. Zowel voor koppels als voor groepen en gezinnen is dit een leuk park. Ook is er in de buurt heel veel te doen!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten