Weg met die kerststress met deze tips!

kerststress

Ik weet niet hoe het bij jullie zit hoor, maar ik ervaar de laatste weken behoorlijk wat spanning. Dat uit zich in stress klachten, zoals vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, prikkelbaar en te druk in het hoofd. Niet goed natuurlijk, maar door de drukte van het werk en andere omstandigheden is dat gewoon in deze tijd van het jaar. Toch zijn er dingen die hier goed bij kunnen helpen. Met deze tips heb jij geen kerststress meer.

1. Plannen

De allerbeste manier om overzicht te krijgen is om te plannen. Zet echt alles in je agenda, want zo kun je niets vergeten en maak je een beetje je hoofd leeg. Ook kun je hierbij meteen prioriteiten stellen, want niet alles hoeft vandaag te gebeuren natuurlijk. Laat die kerststress je hierbij niet raken.

2. Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is heel erg belangrijk. Niet alleen nu, maar altijd. Ervaar je periodes van stress, dan kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen. Met de Nachtrust Stemming Premium capsules van Natuurlijk Presteren is dat verleden tijd, want deze voedingssupplementen kunnen je hierbij helpen. Ze bevatten o.a. griffonia, valeriaan, L-theanine en magnesium en zorgen ervoor om rustiger in slaap te vallen. Je kunt ze overigens ook gebruiken wanneer je een stress situatie hebt en het helpt met het verminderen van vermoeidheid overdag. Niet alleen ik, maar ik denk heel veel mensen, kunnen deze supplementen momenteel gebruiken!

3. Verwachtingspatroon

Stel ook jouw verwachtingspatroon bij. Minder is namelijk ook helemaal goed. Het hoeft niet altijd veel of over de top te zijn. De cadeautjes mogen een keer wat minder netjes ingepakt zijn zonder allerlei tierelantijnen erop en de boom mag ook wat later opgezet worden. Het kerstdiner mag een gang minder bevatten en of je nu drie verschillende groentes op tafel hebt staan of je dit jaar beperkt tot één maakt voor jouw gasten niet uit. Neem dus zeker een stapje terug!

4. Go with the flow

De belangrijkste tip is eigenlijk wel, laat het gaan. Ook tijdens de feestdagen zelf. Er zijn altijd onverwachtse dingen die tussendoor gebeuren en waar jij geen invloed op hebt. Pas je aan en laat het lekker gebeuren. Trek het je allemaal niet aan en geniet van het moment, hoe het er ook uit ziet. Laat die kerststress lekker van je afglijden.

Fijne feestdagen!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten