Welke lampen hang je op je slaapkamer?

lamp

Vandaag deel ik een dilemma met jullie, want het is iets waar we al langer mee bezig zijn maar wat niet zo op lijkt te schieten. Ik heb het over een nieuwe lamp op onze slaapkamer. Nu denk je natuurlijk meteen ‘jeetje dat is toch makkelijk?’, maar voor ons ligt dat toch wat anders. Vandaag dus wat ideeën waar ik nog niet zeker van ben en waar jij me misschien bij kunt helpen!

Sinds we hier zijn komen wonen negen jaar geleden is onze slaapkamer eigenlijk altijd hetzelfde geweest. We hebben geen hele grote slaapkamers, maar klein zijn ze ook niet. Op onze slaapkamer staat een groot bed van 180×210, dus dat neemt natuurlijk al veel ruimte in beslag. Daarnaast hebben we een grote Ikea PAX kast met vier deuren voor al onze kleding. Hier ligt dus echt alles in, van zomer- tot winterkleding en zelfs al mijn schoenen (en dat zijn er veel!). We hebben er destijds een papieren ronde lamp opgehangen, maar willen al langer wat nieuws. Maar wat?…

Ik ben persoonlijk meer van de hanglampen, maar vaak zijn deze net wat te lang voor op een slaapkamer. Onze lamp hangt namelijk boven het bed en hoewel je daar niet loopt springen die kinderen wel eens op het bed en kunnen ze zo tegen de lamp springen. Nu kun je natuurlijk zeggen dat ze niet mogen springen op het bed, maar evengoed hangt een hanglamp wat laag. Of dat er dan zo mooi uit ziet? Ik heb er mijn twijfels bij.

Een ander idee is een plafondlamp. Plafondlampen zijn er tegenwoordig ook in heel veel soorten. Van saai tot supermodern, dus er is altijd wel iets dat bij jou en jouw ruimte past. Van die saaie plafonnières word ik persoonlijk niet blij, maar sinds een paar maanden hebben we bijvoorbeeld een mooie plafondlamp in de gang en die is heel mooi. Hij heeft een wat industrieel uiterlijk waar ik zo van hou. Wat voor iets we op onze slaapkamer willen weten we nog niet helemaal, al neigen we ook nu weer naar het industriële toe.

Omdat er zoveel keuze is in lampen zien we vaak door de bomen het bos niet meer en weten we uiteindelijk niet meer zo goed wat we wel of niet willen. Hierdoor wordt een zoektocht voor een geschikte lamp echt mega veel werk, maar uiteindelijk vinden we wel echt een fijn exemplaar. Ik heb er dus vertrouwen in dat dat hierbij ook het geval gaat zijn.

Heb jij nog een goede tip voor een mooie lamp voor op de slaapkamer? Laat het dan zeker even weten in de comments!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten