Zag ik daar nou een…leeuw?

Zag ik daar nou een...leeuw?

Boekjes zijn leuk, maar interactieve boekjes zijn nog leuker! Ik heb het dit keer niet over boekjes met muziekjes, maar over een kiekeboeboek. Een wat? Ja…een kiekeboeboek! Zag ik daar nou een…leeuw? is zo’n leuk boekje, gemaakt door Google-doodler Lydia Nichols.

Zag ik daar nou een…leeuw? is een kartoenboek met stevige schuifjes en behoort tot de kiekeboe-reeks. Kiekeboeboekjes zijn boekjes waar je figuurtjes uit kunt schuiven om zo het verhaaltje nog levendiger te maken.

Zag ik daar nou een…leeuw? gaat over een verhaal van je raadt het al…een leeuw! Dreumesen en peuters kunnen in dit boekje op zoek gaan naar de leeuw. Misschien is hij wel in de winkel, bij de kapper of in de boekhandel? Met het schuifje tovert je kleintje de leeuw tevoorschijn.

Echt een heel verhaal is Zag ik daar nou een…leeuw? natuurlijk niet. Het gaat meer om het interactieve deel, de schuifjes die je kindje kan bedienen en zo de leeuw tevoorschijn laten komen. Uiteraard kun je er, net als ik, zelf een verhaaltje omheen verzinnen. Maakt het nog leuker!

Het boekje is perfect voor nieuwsgierige dreumesen en peuters. Benthe moest enorm lachen toen ze het de eerste keer zelf ging gebruiken. Nog steeds heeft ze er plezier mee. Brody kreeg het allemaal nog niet zo goed mee, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Zag ik daar nou een…leeuw? – Lydia Nichols – ISBN 9789026145575 – €8,50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten