Zo maak je gratis bezwaar tegen jouw WOZ waarde!

Woz waarde verlagen

Tegenwoordig wordt alles duurder en zo langzamerhand beginnen we dat te merken. Heb je al jaren een eigen koophuis? Hoewel je misschien maandelijks niet zo heel veel betaalt omdat je jouw huis nog ‘goedkoop’ hebt kunnen kopen valt ook dat elk jaar weer vies tegen, want de WOZ waarde komt er weer aan en we moeten onze jaarlijkse belasting betalen. Wist je dat dit ook anders kan?

Wanneer je tegenwoordig gaat verhuizen dien je de hoofdprijs neer te leggen voor een huis. Ook wij willen op termijn groter wonen, maar de prijzen van tegenwoordig zijn absurd. Ik denk ook zeker dat wanneer je nu een huis koopt met overbieden (zonder overbieden maak je immers geen schijn van kans meer) je nooit meer jouw investering terugkrijgt. Wij wachten dus nog even met verhuizen, want we zitten hier immers goed.

De WOZ waarde

Maar dan is het januari/februari en komt de WOZ waarde binnen. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van allerlei factoren, zoals de omgeving en de verkoopwaarde van de huizen in de buurt die verkocht zijn. Omdat de huizen nu zo duur zijn wordt dit jaar de WOZ waarde van alle huizen ook een stuk hoger. Leuk zou je denken, want in je hoofd ga je al een optelsom maken van jouw eventuele overwaarde, maar…zo werkt het natuurlijk niet. De WOZ waarde is geen waardebepaling van jouw huis, maar een door een computer bepaalde indicator hoeveel  belasting je moet betalen. Je betaalt namelijk een bepaald percentage over de WOZ waarde als belasting. En jongens…dat is dit jaar hoog! Veel hoger dan vorig jaar!

Elk jaar stijgt de WOZ waarde iets en dat is prima, want zo zit er groei in de economie. Dit jaar schiet het echter omhoog en dus moet je dit jaar opeens ook veel meer belasting betalen dan voorgaande jaren. Elke gemeente bepaalt zelf de hoogte van de belasting. Zo betalen wij fors meer dan mijn ouders die in het zuiden van Limburg wonen. Stom maarja…je kunt er niks mee. Of toch wel?

Maak kosteloos bezwaar tegen de WOZ waarde!

Mocht je nu al bijna willen betalen, niet doen!! Je kunt namelijk kosteloos bezwaar maken tegen jouw WOZ waarde. Bezwaar maken kan soms echt heel veel geld schelen, want vaak valt de WOZ na het bezwaar lager uit waardoor jouw te betalen belasting ook lekker daalt. Scheelt je zomaar tientjes of honderden euro’s (afhankelijk van de waarde natuurlijk), gemiddeld komt dit neer op €214,-.

Hoe werkt het?

Je kunt kosteloos jouw bezwaar aanmelden bij Kosteloosbezwaar.nl. Daar zitten ervaren juristen en taxateurs die handmatig en kosteloos de juiste waarde vaststellen en dienen vervolgens gratis bezwaar in tegen het aanslagbiljet van jouw huis. Zo betaal je niet zoveel. Je hoeft er dus eigenlijk niets voor te doen en het levert jou alleen maar geld op!

Ga dus snel naar Kosteloosbezwaar.nl, laat jouw WOZ waarde verlagen en bespaar!!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten