Zo maak je jouw auto als nieuw!

auto poets tips

Hoe ziet jouw auto eruit? Nu in de winter zijn onze auto’s meestal vies door alle weersinvloeden. Ze kunnen aardig onder het stof zitten, viezigheid van de autoweg en meer. Ook van binnen is een auto soms niet zo heel netjes, maar daar kun je verandering in brengen! Met deze tips wordt jouw auto weer lekker fris!

Lekker geurtje

Wil je dat gevoel van een nieuwe frisse auto hebben? Een muffe geur uit de auto verwijderen kan makkelijk met Carfreshfresh. Dit is een potje dat je in de auto plaatst en die nare geurtjes weghaalt en tevens voorkomt. Zo blijft je auto altijd lekker fris en blijven de nare luchtjes uit jouw auto! Een autoparfum maskeert de geurtjes alleen maar, maar dit wonderpotje verlost je auto echt van de nare geurtjes omdat het op molecuul niveau werkt. Zo heb je dus blijvend resultaat ervan! Een muffe lucht voorkomen is dus heel makkelijk en snel op te lossen.

Door de wasstraat

Een vieze auto heb je natuurlijk lekker snel schoon door even door de wasstraat te rijden. Mijn tip aan jou is om na de winter voor een uitgebreid programma te kiezen. Zo worden alle ‘winterse’ resten van jouw auto verwijderd en is jouw bolide weer lekker shiny en als nieuw. Sinds ik mijn nieuwe MINI hebt koester ik hem echt als mijn derde kindje en wordt hij supergoed verzorgd.

Wax it baby

Na een goede wasbeurt is het verstandig om je auto een goede waxbeurt te geven. Bij een wasstraat kun je dit natuurlijk combineren, maar wanneer je hem zelf wast kun je dat ook makkelijk zelf doen. Ik heb bijvoorbeeld vorig jaar een fles gekocht waarmee je jouw auto kunt wassen en wat tevens meteen een waxlaagje erop legt. Superhandig natuurlijk, want dit voorkomt dat vuil en viezigheid te snel gaan hechten en laat jouw auto er nog mooier uit zien. Bij mijn MINI worden bijvoorbeeld de zwarte details mooi zwart en het blauwe gaat heel mooi shinen.

Haal de stofzuiger erdoor

Even goed stofzuigen en jouw auto is van binnen als nieuw. Nouja…de banken, stoelen en vloeren dan. Wanneer je dit echt met veel moeite doet en er een beetje tijd in steekt krijg je alles goed schoon. Vergeet ook de verstopte plekjes niet als de bakjes in de deur van de auto, andere vakjes en de rubbers. Ook hier gaat namelijk genoeg vuil in zitten!

Alle stof weg en ramen schoon

Na het stofzuigen is het de beurt aan de stofdoek. Maak lekker alles schoon en stofvrij en zorg ervoor dat je niks overslaat. Wanneer een stofdoek niet genoeg is kun je ook met een sopje aan de gang gaan. Sla overigens de ramen niet over, want deze kunnen van binnen ook vies worden (met name als je kindjes hebt). Doe dit laatste overigens niet in de zon, want dan krijg je vlekken!

Nieuwe accessoires

Tot slot nieuwe accessoires. Zijn jouw automatten aan vervanging toe? Bestel dan meteen nieuwe. Is de kinderstoel nog passend en toereikend of heb je hiervoor ook een nieuwe nodig? Ik bestelde bijvoorbeeld onlangs een nieuwe kofferbakmat. Niet omdat de oude aan vervanging toe was, maar om mijn auto te beschermen tegen vuil en zand. Zandkorrels blijven namelijk dikwijls tussen de haartjes van de kofferbakbekleding zitten en krijg je daardoor niet goed weggezogen. Met een fijne kofferbakmat met opstaande randjes is dat verleden tijd. Zo kunnen we komend voorjaar en zomer weer lekker genieten van de stranddagen zonder bang te moeten zijn dat mijn kofferbak vol zand ligt!

Hoevaak maak jij jouw auto schoon?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten