Zo maak je jouw balkon lente klaar!

tips voor balkon lente klaar

Het duurt nog heel even, maar voor we het weten zitten we er middenin; de lente! Een heerlijk seizoen als je het mij vraagt, want het zonnetje komt vaker tevoorschijn, de dagen worden wat warmer en alles gaat bloeien. Met een beetje geluk kun je al lekker op je balkon ervan gaan genieten. Tijd dus voor een goede voorbereiding, want met deze tips heb je snel jouw balkon lente klaar!

1. De grote schoonmaak

Is de winter eenmaal om de hoek, dan is het tijd voor een grote schoonmaak. Op je balkon dan welteverstaan! Veeg goed alle rotzooi en bladeren weg, schrob desnoods even de vloer en maak de wanden spinnenweb vrij. Haal ook meteen alle dode en verdorde planten weg die niet meer uitgroeien. Op die manier begin je met een blank canvas.

2. Inrichten

Heb je al iets op je balkon staan, zoals een stoel en/of tafeltje? Bedenk je dan of dit wel praktisch is. Met een balkon heb je namelijk maar een beperkte ruimte en het is natuurlijk het fijnst als je die het beste kunt benutten. Met de balkonset van Balkonstudio komt dat helemaal goed. Dit is namelijk een bank, tafel en opbergruimte in één. Superhandig wanneer je weinig plek hebt, zoals op het balkon meestal het geval is. Je zet deze bank tegen de zijwand aan en kunt er heerlijk op chillen door de op maat gemaakte kussens die erop liggen. Wil je eraan eten, dan klap je de achterkant tot tafeltje en kun je er andersom aan zitten. Is het avond en wil je de kussens opbergen? Doe de klep van de zitting open en daar passen ze in (plus nog veel meer!). Op die manier hou je ruimte over voor bijvoorbeeld mooie planten en bloemen!

3. Vloerkleed

Nu je de basis hebt is het tijd voor wat aankleding op de vloer. Met een buitenkleed heb je meteen een boel gezelligheid te pakken. Een buitenkleed is sowieso al bestand tegen de weersinvloeden, maar op je balkon kan het al helemaal lang mee. Je hebt hier namelijk net wat minder last van regen. Kies een vloerkleed dat qua grootte past en kies het niet te klein. Het mag best aanwezig zijn! Ze de heerlijke bank van Balkonstudio erop en nog wat leuke potten met planten.

4. Verven

Eigenlijk hoort deze stap wat eerder, maar heb je er al eens aan gedacht om de muren van jouw balkon te verven? Check eerst even of dit mag natuurlijk, maar hiermee kun je heel makkelijk een gezellig sfeertje maken. Kies voor een warm en vrolijk kleurtje, bijvoorbeeld een zachte geelkleur of terracotta. Of maak het lekker fris wit! Bedenk je goed welke sfeer je wilt uitstralen en kijk of het ook bij jouw meubeltjes etc. past.

5. Decoratie

Heb je alles staan en misschien ook wel geverfd? Dan is het tijd om te gaan shoppen voor decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een leuke poster voor aan die versgeverfde muur of een leuke muurcirkel. Ga ook op zoek naar mooie potten waar je meteen mooie planten voor uitkiest. Mijn tip: zet het niet te vol. Op die manier hou je wat ruimte over voor dat ruimtelijke gevoel en kun je heerlijk buiten genieten van jouw glaasje wijn in de eerste lente zonnestralen!

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten