Zo maak je zelf de leukste babykleding

Zo maak je zelf de leukste babykleding

Kleding kopen voor je kindje, het kan echt een verslaving worden. Veel ouders geven met gemak bakken met geld uit aan hun kinderen, maar aan zichzelf nauwelijks. Ik vind dat herkenbaar hoor, want ook hier gebeurt dat. Wist je dat je ook anders met babykleding kunt omgaan? Je kunt het bijvoorbeeld zelf maken! Hoe? Ik leg je vandaag een paar opties uit.

1. Naaimachine

Ben je heel erg handig, dan kun je van begin tot het einde zelf babykleding maken. Ga naar een stoffenbeurs en koop daar de leukste stofjes. Denk aan leuke printjes, maar ook effen kleuren en verschillende soorten stof. Bedenk je wel dat het comfy moet zitten voor je baby. Blijf dus zeker bij katoen! Koop meteen een paar leuke accessoires, zoals biesjes, om het mee af te werken. Vervolgens ga je aan de slag op jouw naaimachine. Met een patroon kun je makkelijk een kledingstuk maken en het mooiste van alles is dat je het zo kunt maken hoe je wilt. Jij bepaalt de vorm, het ontwerp en de kleurencombinaties!

2. Bedrukken

Ben je nu niet zo heel erg handig met de naaimachine, geen nood. Ook dan kun je zelf jouw unieke babykleding maken. Je koopt een paar effen kledingstukken, zoals shirtjes en rompertjes en laat deze bedrukken. Bedrukte babykleding is namelijk superleuk! Niet alleen voor jezelf overigens, maar ook als kraamcadeau. Laat bijvoorbeeld een rompertje bedrukken met de naam van het pasgeboren kindje incl. de geboortedatum. Zo heb je een mooi en persoonlijk cadeau waar de ontvanger zeker heel erg blij mee gaat zijn.

3. Oppimpen

Kun je je in beide eerdere suggesties niet zo goed vinden, dan is dat prima. Ook bestaande kledingstukken kun je makkelijk oppimpen. Heb je een leuk shirtje gezien, maar ontbreekt het nog ergens wat aan. Naai dan zelf een leuk biesje of kraagje eraan, strijk er een toffe applicatie op of zet een elastiekje erin voor een pofmouwtje. Weet dat je altijd iets aan kleding kunt veranderen, ook als het gaat om babykleding. Op die manier heb je echte unieke stukken te pakken en ben je vaak net wat goedkoper bezig. Dat scheelt je natuurlijk ook lekker in je portemonnee waardoor je weer wat bespaard.

Zou jij zelf babykleding maken?

– samenwerking –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten