Zonbescherming: Nivea Sun Mineral UV Protection

Nivea Sun Mineral UV Protection

Weet jij het verschil tussen een minerale en chemische zonbescherming? Hoe werken ze, wat doen ze en welke is beter? Ik vertel het je vandaag. Ook laat ik je kennismaken met de nieuwe Nivea Sun Mineral UV Protection voor zowel het gezicht als voor kindjes. Hiermee ga je goed beschermd de zomer in!

Minerale zonbescherming, de laatste jaren hoor je het best veel, maar wat is het nu eigenlijk? Minerale filters zijn anders dan chemische filters. Chemische filters bevatten vaak nare stoffen en deze filters dringen door in je huid waar ze hun werk doen. Ze beschermen hiermee je huid wel tegen de zon, maar je huid krijgt ook allerlei nare stoffen binnen. Anders dan chemische filters leggen minerale filters een laagje op je huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de UV-stralen weerkaatst worden en beschermen zo je huid. Er wordt niets door de huid opgenomen en veelal bevatten dit soort filters niet al die nare stoffen en zijn daarmee dus veel beter voor je huid.

Nivea Sun Mineral UV Protection

Nivea komt deze zomer met de Nivea Sun Mineral UV Protection lijn. Deze producten zijn minerale zonbeschermers en hebben Bio aloë vera als fijn ingrediënt. Er is een product speciaal voor de gezichtshuid en een product speciaal ontwikkeld voor kindjes. Beiden hebben ze een 50+ SPF.

Nivea Sun Mineral UV Protection gezicht

Speciaal voor het gezicht is er de Nivea Sun Mineral UV Protection gezicht. De formule bevat o.a. antioxidanten en biologische aloë vera. Het beschermt je huid tegen UVA en UVB stralen en voorkomt daarmee dus ook vroegtijdige huidveroudering. De formule werkt matterend en dat is top, want veel zonbeschermingsproducten geven een glans aan je gezicht. Ook is hij waterbestendig, maar smeer je huid altijd opnieuw in na het zwemmen, zweten en afdrogen.

De textuur is dun en smeert hierdoor prima uit. Gebruik echt maar kleine beetjes, zodat je het goed weggesmeerd krijgt. De formule is niet vet, waardoor je dat mooie matte effect krijgt. Wel voel je het wat zitten op je huid, maar dat hebben bijna alle minerale filters. Goed om te weten is dat het de poriën niet verstopt, dus je huid kan lekker blijven ademen. De formule is tevens parfumvrij en geschikt voor alle huidtypen. Een tube van 50 ml. kost €19,95.

Nivea Sun Mineral UV Protection kids

Voor de kindjes is er de kids variant. Ook dit is weer een minerale zonbescherming met een SPF50+ en Bio aloë vera. Met deze formule voorkomt het niet enkel de schadelijke effecten van de zon, maar ook huidbeschadiging op lange termijn. De kids variant is extra waterbestendig, fijn voor al die waterratjes! Smeer na het zwemmen wel opnieuw goed in!

Ook deze textuur is vrij dun en makkelijk smeerbaar. Het is vergelijkbaar met het andere product uit deze lijn. Je kindje insmeren wordt hiermee geen uitdaging meer, maar een klusje dat zo gepiept is. Dit product is ook weer parfumvrij, waardoor het uitermate geschikt is voor de kinderhuid. De kids bescherming kost €15,45 voor 50 ml.

Naast dat de minerale filters veel beter zijn voor het lichaam zijn ze ook nog eens beter voor het milieu. Alle formules zijn vegan en cruelty free. Er zit geen troep in, waardoor het prima is voor de oceanen. Ook de verpakking is groen, want deze is gemaakt van 89% gerecycled materiaal. Deze nieuwe Nivea Sun Mineral UV Protection producten zijn verkrijgbaar bij de drogist, zoals Kruidvat en Etos, en bij bepaalde supermarkten.

Gebruik jij een chemische of minerale filter?

– Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door Jamey.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten